Locatie Nieuw Kerkelanden in Hilversum is getransformeerd van traditioneel verzorgingshuis naar een woongebouw voor mensen met niet aangeboren hersenletsel of gerontopsychiatrische problematiek, met vijf woonverdiepingen en bijbehorende faciliteiten. Er worden verschillende woonvormen aangeboden: op enkele verdiepingen wonen bewoners zelfstandig in een eigen appartement, en op andere verdiepingen wonen bewoners samen in een kleinschalige woongroep. Wij maakten het interieur ontwerp voor de woonkamers en gangen op elke verdieping, en voor de algemene ruimtes zoals de therapieruimtes en een restaurant op de begane grond. Het ontwerp is gericht op de specifieke behoeften van deze cliëntengroepen, zoals een prikkelarme omgeving en een duidelijke oriëntatie in de ruimte. In samenwerking met Weijman, CURA en BF-AS, in opdracht van Stichting Hilverzorg.

       
  • 15059-slide002
  • 15059-slide003
  • 15059-slide005
  • 15059-slide001