Op locatie Joachim en Anna in Nijmegen zullen een aantal nieuwe woongebouwen worden gebouwd voor ouderen met een speciale zorgvraag: een deel van de gebouwen is voor ouderen met een vorm van dementie, en een deel concentreert zich op somatische zorg. De nieuwe bijna-energie-neutrale woonomgeving is ontworpen vanuit het idee van een kleinschalige dorpssfeer. Het landschap is de bindende factor: een glooiend stuwwallandschap, karakteristiek voor deze plek. De hoogteverschillen en de bestaande bosrand worden maximaal ingezet voor bewoners met wandelpaden, tuinen en natuurlijk een fantastisch uitzicht.

We maken het ontwerp in samenwerking met Buro SBH en de landschapsarchitecten van Buro Harro. Bouwbedrijf Peter Peters uit Schaijk zal de bouw realiseren. Bureau Van Aarle en De Laat uit Eindhoven doet samen met De Waalboog het bouwmanagement.