In Oegstgeest realiseren we voor Curium LUMC een renovatie en uitbreiding van de bestaande gesloten afdeling voor jongeren psychiatrie naar een High Intensive Care eenheid (HIC). Een HIC omgeving is gebaseerd op het in stand houden van de regie van de client en de communicatie, in alle omstandigheden. Escalatie wordt voorkomen door het bieden van verschillende omgevingen met verschillende intensiviteit van zorg. De plattegrond volgt heel precies het proces van zorg en interactie met de client, maar ook de behoefte aan privacy en bescherming. De nieuwe HIC is vriendelijk en rustig vormgegeven, met veel lucht, licht en groene patio’s, waardoor het gebouw de buitenwereld voldoende afschermt maar toch een open, positieve indruk maakt. Het schetsontwerp is tot stand gekomen in samenwerking met het team van Curium, Buro SBH en Oazis; de nieuwe HIC is momenteel in aanbouw en zal medio 2019 gereed zijn.