Het voormalige verpleeghuis Gaasperdam uit 1985 is getransformeerd naar nieuwe voorzieningen voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking. Waar het oude verpleeghuis centraal georganiseerd was, heeft nu iedere nieuwe functie en vleugel zijn eigen entree en uitstraling. Het gebouw heeft hierdoor rondom een gezicht naar de buurt gekregen, de oude ‘achterkanten’ zijn verdwenen. De noordelijke vleugel is getransformeerd naar Kinderdienstencentrum De Kring en Logeerhuis Dunya. In De Kring krijgen kinderen met een verstandelijke beperking van 8-18 jaar begeleiding in kleine groepjes of 1-op-1, waarbij ze zich ontwikkelen in hun omgang met prikkels en communicatie. Bij Logeerhuis Dunya kunnen de kinderen logeren in het weekend of tijdens vakanties, om hun gezin te ontlasten en voor extra begeleiding en activiteiten. Het oorspronkelijke gebouw uit 1985 is bescheiden vormgegeven, en heeft enkele typerende details uit die tijd. Met onze ingrepen hebben we het gebouw van binnen behoorlijk ingrijpend veranderd: het nieuwe interieur is gericht op de belevingswereld en prikkelgevoeligheid van de kinderen. Van buiten heeft het gebouw een groot deel van het oorspronkelijke karakter behouden.

Opdrachtgever: Stichting Cordaan
Aannemer: Breijer Bouw en Installatie, i.s.m. Ucility
Installateur W/E: Breijer, Knol, Slagboom BV
Architect: Caro van Dijk Architectuur
Interieurontwerp: Caro van Dijk Architectuur
Tuinontwerp: Bureau B+B
Fotografie: Luuk Kramer