In Amsterdam Zuid-Oost wordt locatie Eben Haezer getransformeerd naar een modern gebouw voor wonen en zorg. Het nu grootschalig aandoende gebouw wordt opgeknipt in verschillende delen die ieder een eigen entree, sfeer en karakter krijgen. Er is een woongebouw waar mensen met een zorgvraag wonen in kleinschalige groepen; hierbij hoort een eigen entree, en een omsloten veilige tuin die vanaf alle verdiepingen direct met de lift te bereiken is. Er is een woongebouw met appartementen waar mensen met een zorgvraag zelfstandig wonen. En aan de kop, nabij het winkelcentrum, is een publiek deel met een buurtrestaurant, en daarachter diverse voorzieningen zoals fysiotherapie, dagbesteding en een behandelruimte. Samen met Buro SBH maakte Caro van Dijk Architectuur het ontwerp voor de nieuwe delen van de gevel en het interieur. Bureau B+B maakte het ontwerp voor de tuin.

  •